Viser 1–12 af 14 resultater
185,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Mild og krydret dildakvavit, skabt til al slags fisk og skaldyr. Dugfrisk grøn dild suppleret med en anelse citrus. I eftersmagen kan man finde diskrete strejf af anis.
Den unge polak Isidor Henius kom til Danmark i 1838 for at arbejde hos sin onkel i Århus. Han var bare 17 år gammel, men havde har allerede en vis erfaring med brændevin, da han havde stået i lære som ’brænder’ i Tyskland. Som 25-årig grundlagde han Aalborg Privilegerede Sirup-og spritfabrik, som udviklede sig til at blive Danmarks største brænderi. Henius stiftede senere De Danske Spritfabrikker sammen med C.A. Olesen og C.F. Tietgen. I 1863 lancerede han sammen med Harald Jensen Taffel Aquavit og Harald Jensen Export Aquavit. Harald Jensen var bidt af malerkunsten, men forlod Kunstakademiet for at overtage sin fars brænderi i Aalborg. I 1883 solgte han brænderiet til De Danske Spritfabrikker, som bevarede Harald Jensen Akvavit som lokalt mærke. Harald satte livet igennem sit præg på det politiske og kunstneriske miljø i Aalborg, og hans hjem var samlingssted for kunstnere fra hele Norden.
Land | Danmark / Norge |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 38,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
175,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Fyldig og blød akvavit, som er baseret på krondild og koriander. Snapsen har en dejlig finish af amerikansk hvideg, hvilket giver snapsen en særlig karakteristisk smag.
Den unge polak Isidor Henius kom til Danmark i 1838 for at arbejde hos sin onkel i Århus. Han var bare 17 år gammel, men havde har allerede en vis erfaring med brændevin, da han havde stået i lære som ’brænder’ i Tyskland. Som 25-årig grundlagde han Aalborg Privilegerede Sirup-og spritfabrik, som udviklede sig til at blive Danmarks største brænderi. Henius stiftede senere De Danske Spritfabrikker sammen med C.A. Olesen og C.F. Tietgen. I 1863 lancerede han sammen med Harald Jensen Taffel Aquavit og Harald Jensen Export Aquavit. Harald Jensen var bidt af malerkunsten, men forlod Kunstakademiet for at overtage sin fars brænderi i Aalborg. I 1883 solgte han brænderiet til De Danske Spritfabrikker, som bevarede Harald Jensen Akvavit som lokalt mærke. Harald satte livet igennem sit præg på det politiske og kunstneriske miljø i Aalborg, og hans hjem var samlingssted for kunstnere fra hele Norden.
Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / snaps |
Alkohol | 40,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
125,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Det Norske Brenneri bruger i høj grad urter og krydderier fra den norske natur, alle sammen i højeste kvalitet. Det norske klima er køligt og sikrer bær og urter en anden smag og karakter. Ofte bruger nordmændene fadlagring med spanske Oloroso-sherryfade, og lige så ofte vinder brænderiet internationale priser for sine akvavit.
Det Norske Brenneri bruger i høj grad urter og krydderier fra den norske natur, alle sammen i højeste kvalitet. Det norske klima er køligt og sikrer bær og urter en anden smag og karakter. Ofte bruger nordmændene fadlagring med spanske Oloroso-sherryfade, og lige så ofte vinder brænderiet internationale priser for sine akvavit.
Land | Norge |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 38,00% |
Størrelse | 50 cl. |
Proptype | Skruelåg |
165,00 DKK
Smagen af Bornholm...
Bornholmer 1855 Traditions Akvavit er en gylden luksusakvavit med en fyldig, blød og belejlig smag. De flotte »gardiner« på glasset afslører, at her er tale om en akvavit med fylde.
Bornholmer 1855 Traditions Akvavit bør til frokosten serveres ved 5-8 grader.
I perioden fra 1855 til 1920 lå der et dampbrænderi i Hasle hvor man blandt andet producerede anerkendte Akvavitter. Produktionen var karakteriseret af håndværksmæssig omhu og gode råvarer - og det gælder også i dag hvilket kan smages i hver eneste dråbe. Med etableringen af Den Bornholmske Spritfabrik i 1994 blev produktionen af akvavit genoptaget på Bornholm. »Bornholmer Akvavit« er siden da fremstillet på øen efter at have været fremstillet forskellige steder de sidste 70 år. Denne akvavit udgør sammen med Bornholmer 1855 Traditions Akvavit og Bornholmer Bitter grundstenene i vores sortiment.
Tilføj til kurv Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 42,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
149,00 DKK
Smagekommentar:
Bornholmer Akvavit er en ren og klar akvavit, der med sin diskrete antydning af kommen og dildkrone, har en fremragende blød og rund smag, samt en behagelig krydret eftersmag.
Disse afbalancerede smagsnuancer gør den til en perfekt ledsager til det gode kolde bord, da den aldrig vil være for dominerende.
Tilføj til kurv Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 40,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
120,00 DKK
Smagekommentar:
Bornholmer Sommerkavavit er en let og liflig akvavit fra Den Bornholmske Spritfabrik, lavet med et udtræk af hyldeblomst. Essensen af den danske sommer på flaske! Vi anbefaler, at man nyder akvavitten let afkølet, gerne som akkompagnement til et veldækket frokostbord.
Farve: Klar med et let gyldent skær.
Duft: Charmerende duft med lette florale noter og hints af grønne urter.
Smagsnoter: Smagen er rund, frisk og mild.
Det gamle dampbrænderi i Hasle, som blev opført i 1855, havde ry for at producere brændevin af ypperste kvalitet. Det blev dog nedlagt kort efter første verdenskrig, og Bornholm var (officielt) destillationsløs de næstehalvfjerds år, hvor Bornholmer Akvavit blev fremstillet alle andre steder end Bornholm. Men i 1994 genoptog Den Bornholmske Spritfabrik endelig den ædle tradition for bornholmsk brændevin! Produktionen er karakteriseret af håndværksmæssig omhu og gode råvarer.
Tilføj til kurv Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 40,00% |
Størrelse | 50 cl. |
Proptype | Skruelåg |
120,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Akvavitternes akvavit, der blev fremstillet første gang af Anthon Brøndum i 1840 i Snaregarde i København. En kompleks og kraftfuld akvavit med en krydret smag af kommen, tilføjet et strejf kanel, der giver rundhed til den fyldige kommen.
Om Brøndum:
Historien om Brøndums Snaps er også historien om en af det forrige århundredes foretagsomme brændevins-familier. Brøndums Snaps er en traditionsrig snaps, hvis rødder går tilbage til 1840, da brændevinsfremstilleren Anthon Brøndum (1809-1873) grundlagde sit brænderi i Snaregade i København.
Anthon Brøndum arvede interessen og passionen for destillationskunsten fra sin far – den garvede brændevinsbrænder C.A. Brøndum (1777-1846). Anthon Brøndum’s helt store passion var dog kryddersnaps, og i forbindelse med grundlæggelsen af A. Brøndums & Søn i 1840 blev den komplekse og smagfulde Brøndums Kummensnaps (akvavit) lanceret, og er således den ældste, nulevende snaps i Danmark.
Anthon Brøndums har med rette fået betegnelsen ”akvavittens mesterhåndværker”. Senere gik også Anthons søn Alfred (1840-1893) ind i foretagenet, og sammen fremstillede de en række højt anerkendte snapse.
I 1884 overtages A. Brøndums & Søn af De Danske Spritfabrikker og Brøndums Snaps levede et stille og stabilt liv med en stor skare af loyale forbrugere.
I dag er Brøndums kryddersnapse stadig blandt danskernes foretrukne.
Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 45,00% |
Størrelse | 35 cl. |
Proptype | Skruelåg |
125,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Brændevin krydret med danske sommerbær og hyldeblomst og et lille strejf af blomster fra vildtvoksende humle. En let sødlig duft som Eau de Vie og karakterfuld som hjemmelavet kryddersnaps.
'Lillebror' til Dr. Nielsen Bitter.
Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 38,00% |
Størrelse | 50 cl. |
Proptype | Skruelåg |
295,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Gammel Opland leverer små hint af egetræ og kommen i en kompleks oplevelse med en afrundet eftersmag af vanilje. Det ideelle tilbehør til mildere retter fra det skandinaviske køkken - ikke mindst såvel det norske som det danske.
Lang tids lagring på egetræsfad (fadlagring: 26-28 mdr.) har givet en kompleks aroma med indslag af vanilje kummen koriander og engelsk lakrids. Akvavitten har en rund velafbalanceret stil og passer udmærket til traditionelle norske retter men sandelig også det danske sildebord. Drikkes ved stue temperatur.
Gammel Opland er en norsk klassiker. Akvavitten fremstilles efter en traditionel opskrift, som blev skabt af Oplandske Spritfabrik. Fabrikken blev grundlagt i 1891 i Christiania, den norske hovedstad, som i dag hedder Oslo. Gammel Opland lagres i mere end to år på gamle egetræsfade.
Land | Norge |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 41,50% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
185,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Harald Jensen Akvavit er destilleret på kommenfrø og tilsat destillat af bl.a. anisfrø, galangasrod, ingefær, allehånde og romersk kamille. Smagen er nuanceret med tydeligt præg af kommen og strejf af tørrede krydderier og lakrids.
Harald Jensen Akvavit blev lanceret i 1863 og er opkaldt efter den kendte brændevinsbrænder fra Aalborg. En aromatisk klar og tør kommenakvavit krydret med blandt andet anis allehånde pomerans og ingefær. Nyd den til klassiske kødretter f.eks. mørbradbøf med bløde løg. og dansk smørrebrød. Servér HARALD JENSEN Akvavit afkølet så frigøres dens sprælske aromaer bedst.
LÆS MERE UNDER BESKRIVELSE
Land | Danmark |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 45,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Skruelåg |
299,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Farve: Gylden.
Duft: Ren, mild og delikat med noter af kommen, sød lakrids, fennikel, tørret citrusskal, Oloroso Sherry, træ og sø med florale og urteprægede toner samt nelliker og vanilje.
Smag: Frisk, frugtet og aromatisk med en fyldig og cremet smag. Alkoholen er harmonisk og godt integreret. Smagen er fyldig og rig med noter af citrusfrugt, anis, havsalt og tør Sherry med en lang eftersmag af kommen og citrus.
Hellstrøm Aquavit er fremstillet af Eivind Hellstrøm, som er en tv-personlighed med eget show og fremragende kok og ejer af 2 stjernet Michelinrestaurant. Aquaviten er fremstillet af neutral spiritus hvori Hellstrøms krydderiblanding er blevet mosset, gæret og destilleret. Krydderblandingen består af bl.a. kommen, anis, stjerneanis, citrus, appelsin, fennikel, koriander, enebær og earadiskorn. Disse er massereret i dagevis med sprit og vand og blevet destilleret på Pot Stills. Herefter har Aquaviten lagret 12 måneder på nye og gamle 500 liters Oloroso Sherryfade, for at give en rund og kompleks smag.
Land | Norge |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 40,00% |
Størrelse | 70 cl. |
Proptype | Kork |
299,00 DKK
Tilføj til kurv
Smagskommentar:
Den norske Juleaquavit er modnet på Madeira-fade og fremragende som ledsager til julens allermest klassiske retter - fra det søde til det salte, fede og lidt syrlige køkken - eller helt på egen hånd. Fyldig og forholdsvis kompleks akvavit, som rundes af østens krydderier, lidt citrus og moderat sødme. En behagelig snaps og et lækkert alternativ til de kendte klassikere.
Vinifikation:
Aquaviten er fremstillet af neutral spiritus hvori Hellstrøms krydderiblanding er blevet mosset, gæret og destilleret
Land | Norge |
Type/Farve | Akvavit / Snaps |
Alkohol | 40,00% |
Størrelse | 50 cl. |
Proptype | Kork |
Om Hellstrøm:
Hellstrøm Aquavit er fremstillet af Eivind Hellstrøm, som er en tv-personlighed med eget show og fremragende kok og ejer af 2 stjernet Michelinrestaurant. Aquaviten er fremstillet af neutral spiritus hvori Hellstrøms krydderiblanding er blevet mosset, gæret og destilleret. Krydderblandingen består af bl.a. kommen, anis, stjerneanis, citrus, appelsin, fennikel, koriander, enebær og earadiskorn. Disse er massereret i dagevis med sprit og vand og blevet destilleret på Pot Stills. Herefter har Aquaviten lagret 12 måneder på nye og gamle 500 liters Oloroso Sherryfade, for at give en rund og kompleks smag.